Lapinlahdenkatu 16, Helsinki

ABOUT

TIETOA MEISTÄ

Kun perustimme Sampo Gamesin vuonna 2019, tavoitteena oli päästä ratkaisemaan niitä ongelmia, joita varsinkin pelialan yritykset ensi askeltensa aikana läpikäyvät: rakenteelliset ratkaisut, rahoituksen saaminen, oikeiden tekijöiden tai alihankkijoiden löytäminen oikeisiin tehtäviin, analytiikka, ja monet muut kompastuskivet.

Sampo Games lähti ensin tukemaan tietokonepelialan start-up-yrityksiä rahoituksen hakemisessa ja yritystoiminnan ammattimaisessa suunnittelussa, mutta huomasimme nopeasti, että tiimimme osaamista tarvittiin myös muualla. Asiakkaiksemme saimme myös esimerkiksi hevosalan yrittäjiä, innovatiivisia luomukasvattajia tai liikunta-alan toimijoita.

Valitettavasti maa joutui keväällä 2020 äkilliseen erikoistilanteeseen, jossa julkisen rahan hakeminen tuli lähes kaikille ajankohtaiseksi. Tieto asiantuntijoidemme vankkumattomasta osaamisesta ja reilusta tavastamme työskennellä levisi eteenpäin tyytyväiseltä asiakkaalta seuraavalle. Keväällä 2020 olimme auttaneet muun muassa häiriötilannerahoituksen hakemisessa jo yli 50 yritystä useilta eri toimialoilta.

Siitä lähtien Sampo Gamesin rinnalla toimii Sampopaja palvellen muiden alojen toimijoita, ja me olemme jälleen täysivaltaisesti Suomen pelialan yrittäjien palveluksessa. Eritoten nuoret peliyritykset saavat suurta etua seniori-asiantuntijoidemme tiedosta ja verkostosta, kun edessä ovat ensimmäiset suuret haasteet, liiketoiminnalliset ratkaisut ja rahoituksen hankkiminen.

Jyri Partanen, (advisor) on tehnyt uraa pelialan johtotehtävissä Sulakkeella, Roviolla, Remote Controlilla ja SuperScalella. Vuonna 2019 hän perusti Sampo Gamesin. Rahoitusosaamisen lisäksi hänen erityisasiantuntemuksensa piiriin kuuluu yritysten perustaminen, rahoitettavuuden parantaminen, monetisaatio ja hallitustyöskentely.

Tanja Laurén on Sampo Gamesin neuvonantaja, jonka asiantuntijuutta ja kokemusta yksilöasiakkaiden työhönvalmennuksessa voidaan hyödyntää asiakasprojeteissamme. Tanjan osaamisprofiilissa ovat kouluttaminen, asiakaspalvelu, työllisyysasiat, monikulttuurisuuden tuntemus ja byrokratian koukeroiden hallinta.

Jouko Loijas työskentelee Sampo Gamesille tekemänsä asiantuntijatyön lisäksi freelance-kouluttajana peli- ja ict-aloilla, Metropolian ammattikorkeakoulussa pelialan asiantuntijana ja tutkijana, ja hän on ollut esim. Osaamisen Pelimerkit-hankkeen projektipäällikkönä. Jouko on loistava selkeiden hakemustekstien kirjoittaja oli yrityksesi ala mikä tahansa.

Konsta Klemetti oli Action Squad Studiosin perustaja ja työskenteli sen CEO:na, hän oli kehittämässä Rovion liiketoimintaa ja markkinointia ja perustamassa musiikkiviennin asiantuntijaorganisaatiota, Music Export Finlandia. Yrityksen perustamisrahoituksen lisäksi Konstan erityisosaamiseen kuuluu musiikkialan liiketoiminta ja sopimukset.

Joakim Achrén tunnetaan mm. pelialan yrittämistä käsittelevästä podcastistaan. Työskenneltyään vuosia alalla hän on perustanut Elite Game Developersin, joka on oppimateriaalia peliyrittäjien käyttöön tekevä yritys. Joakimin vahvuutena on hänen kokemuksensa VC-rahoituksen maailmasta.