Lapinlahdenkatu 16, Helsinki

Sampo Games ylpeänä esittää: Turun asiantuntijakaarti

Sampo Games ylpeänä esittää: Turun asiantuntijakaarti

Sampo Gamesin loistavan asiantuntijakaartin esittelykierros jatkuu katsauksella Turkuun. Siellä vaikuttaa kaksi oman pelifirman johtajina kokemuksensa kerännyttä yrittäjää, joiden ymmärrys yrityksen rahoittamisesta ja johtamisesta menestykseen tuo korvaamatonta lisäapua rahoitussuunnitteluun etenkin pelialan asiakkaillemme. He ovat Jukka Laakso ja Sami Lehtinen, joiden Rival Games -yritys lienee kaikille tuttu Thief of Thieves, The Detail ja Alien: Blackout-peleistään. Viime aikoina firma näkyi mediassa myös siitä kiinnostavasta syystä, että luotsattuaan yritystään kärsivällisesti jopa läpi vaikeiden aikojen, Jukka Laakso ilmoitti koronakriisin mukanaan tuomasta lopettamispäätöksestä väkevässä kirjoituksessa Rival Games Development Blogissa. Esimerkilliset huomiot rahoituksen merkityksestä ja yrityksen huikaiseva tarina kiinnitti kansainvälistäkin huomiota, ja jopa New York Times jakoi Jukan kirjoituksen, (katso linkki tämän artikkelin alta.)

Jukka on jo jonkin aikaa toiminut asiantuntijana Sampo Gamesin asiakkaiden rahoituksen kokonaissuunnittelun ja apurahojen hakuprosessien sutjakkaan sujumisen hyväksi. Nyt kun olemme saaneet mukaan myös hänen yrittäjäkumppaninsa Samin Rival Gamesista, he jatkavat tiivistä yhteistyötä uusien haasteiden parissa. Kokemus niin menestyksestä kuin myös koronakriisin siivittämästä konkurssista antaa arvokkaan läpileikkauksen yrittämiseen, etenkin suomalaisen peliyrityksen näkökulmasta, mikä voi ennustaa tulevan vielä luotsaamaan monia asiakkaitamme omien haasteiden yli. Omat pelijulkaisut ovat tuoneet myös laajan kokemuksen alan toiminnasta kansainvälisesti, ja esimerkiksi julkaistuaan Alien-peliä, turkulaisilta löytyy erityisosaamista IP-oikeuksien neuvottelussa.

Kysyin tässä yhteydessä Jukalta hänen kokemuksestaan Sampon asiantuntijana, ja siitä, millaista apua hän on voinut muille yrittäjille tässä työssä tähän mennessä antaa.
Jukka: ”On ollut mielenkiintoista nähdä eriasteisten pelistartuppien lähtökohtia nykyisessä maailmantilanteessa, ja sitä kautta omalla osaamisella auttaa heitä fokusoimaan ja priorisoimaan oikeita asioita varsinkin yrityksen alkutaipaleella. Alussa on turha yrittää tavoitella kuuta taivaalta, vaan sitkeä ja määrätietoinen eteenpäin meneminen kohti saavutettavissa olevaa tavoitetta on järkevämpää ja myös itse startupilla palkitsevampaa.”

Juuri työn aloittaneelta Samilta kysyin millaisissa tapauksissa hän itse suosittelisi aloittelevan pelifirman pyörittäjille “seniorimman” asiantuntijan avun etsimistä, jollaista hän ja Jukka nyt tarjoavat, ja miksi.

Sami: ”Aina kannattaa olla yhteydessä jos herää kysymyksiä tai kohtaa ongelmia. Meidän kaikkien ei kannata tehdä samoja virheitä kun apua on helposti saatavilla. Kokenut konsultti osaa ohjata oikeaan suuntaan sekä auttaa välttämään sudenkuopat.”

Lisäksi Länsi-Suomeen sijoittuneet, ja varsinkin turkulaiset saavat erityistä etua siitä, että nämä asiantuntijat vaikuttavat siellä kaikella paikallistuntemuksellaan. Sampo Games onkin pyrkinyt kasvattamaan asiantuntijaverkostoaan koko maan laajuiseksi, vahvoilla tekijöillä niin pääkaupunkialueen ulkopuolella kuin sisäpuolellakin.

(Rival Games development blog: https://rival-games.com/blog/?p=176704770)