Lapinlahdenkatu 16, Helsinki

Näkymiä rahoitusalalta korona-kevään alla

 


Koronan vaikutus Suomen talouteen uskotaan olemaan lopulta 1-5% supistuminen, ja liian moni yrittäjä joutuu arvioimaan tilanteensa uudestaan. — Mutta rahoituslaitosten viime päivien lausunnot antavat ymmärtää myös sen viestin, ettei yhteiskunta aio jättää yrittäjiä pulaan. ”Suomen valtion vankkumaton linja pk-yritysten tukijana jatkuu myös hankalina aikoina. Luottamus yksityisen sektorin nousuun tiukassa paikassa ei jää huomaamatta, Sampo Games arvostaa Business Finlandin, Finnveran ja muiden julkisten toimijoiden apua yrityksille”, toteaa myös Sampo Gamesin toimitusjohtaja Jyri Partanen.


Kuten fb-sivullamme jo mainittiin, koronaviruksella ei ainakaan ole hidastavia vaikutuksia Business Finlandin toimintaan, joka on kenties tärkein liike-elämän toimija Sampo Gamesin ja asiakkaidemme kannalta. Valtion tukipaketista tulee luoville aloille ja matkailuun 30 miljoonaa euroa Business Finlandin kautta. Liiketoiminnan rahoitusta häiriötilanteissa voi hakea 19.3. alkaen. Business Finlandin rahoituksia voi muutenkin hakea normaalisti, ja lisäksi tukien maksatuksessa ja raportoinnissa pyritään olemaan yrittäjän eduksi mahdollisimman joustavia. Valtion eritysrahoitusyhtiö Finnveralla puolestaan on nyt mahdollisuus kasvattaa pk-yritysten rahoitusta kaksinkertaiseksi.


Nämä uutiset luovat pienen valonpilkahduksen yrittäjien kannalta muuten hämmentävältä taloudelliselta alamäeltä vaikuttavaan lähitulevaisuuteen. Muuten hiljentynyt liiketoiminta saattaa antaa mahdollisuuden keskittyä kehitystoimintaan, joka on vain odottanut tilaisuuttaan. Muutokset saattavat tuoda myös lisää työpaikkoja, ensinnäkin itse rahoitusalalla (kuten Finnveralle, joka ilmoittaa jo rekrytoivansa lisää henkilöstöä). Lisäksi esimerkiksi EU julkisti jo yhden nopean rahoitushaun (dealine 18.3.) start-upeille, jotka kehittävät teknologiaa tai innovaatiota, mitä voisi hyödyttää koronaviruksen vastaisessa taistelussa.


Rahoitusalan yrittäjänä Sampo Games on siinä positiivisessa asemassa, että toimintamme ei tule hiipumaan karanteenin aikana — ja mikä hienointa, voimme työllämme tukea suoraan luovan alan pienten yritysten tilanteita, pysyen mukana rakentamassa siltoja vaikean yhteisen tilanteen yli.

Linkkejä:

https://www.businessfinland.fi/…/autamme-yrityksia-koronae…/
https://www.ts.fi/uutiset/talous/4895993/Hallitukselta+tukipaketti+koronan+takia+horjuville+yrityksille
https://www.yrittajat.fi/uutiset/621864-business-finlandilta-uutta-koronarahoitusta-finnvera-voi-kasvattaa-rahoituksen#711415d6
https://ec.europa.eu/info/news/startups-and-smes-innovative-solutions-welcome-2020-mar-13_en?fbclid=IwAR2tX1XvkMcLXdocTix3JRoPqvBY1fCtSVs5P9w0pivsj1XYEgH5kghk8OY
https://www.finnvera.fi/…/ajankoh…/ajankohtaista-yrityksille
https://www.hs.fi/talous/art-2000006441789.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *