Lapinlahdenkatu 16, Helsinki

Toimi ennen DigiDemon deadlinea!

Eritoten pelintekijöille tärkeän tuotekehitystuen, AVEK:in DigiDemon kevään viimeinen hakuaika lähestyy! Vuoden 2020 hakuajat tälle apurahalle ovat 1.4. ja 30.9.. Tämä on jo aiempina vuosina kulttuurikentässä merkityksensä näyttänyt rahoitusinstrumentti, joka on tarkoitettu nimenomaan uusien audiovisuaalisten tai muiden kulttuurisisältöjen ja niiden kerronnan muotojen kehittämiseen. Avustusta myönnetään demon valmistamiseen, sarjamuotoisen ohjelman pilottijakson tekemiseen tai konseptin suunnitteluun — eli nyt etenkin vasta alkutaipaleellaan olevien maailmanvalloitushankkeiden toteuttajat kuulolle!

Yritysmaailmassa sijoittajat uskaltavat helpoiten lähteä jo aikaisessa vaihessa mukaan projekteihin, joiden taloudellinen menestys näyttää heidän näkökulmastaan takuuvarmalta esimerkiksi tuttujen, jo suosituiksi todettujen elementtien takia. Mutta entäpä, kun mobiilipelisi idea on rohkeasti ennennäkemätön? Esimerkiksi juuri pioneerihenkisimmille yrittäjille AVEK:in kaltaiset kulttuurisäätiöt ovat suureksi tueksi. Digidemolla tarjotaan mahdollisuutta varmistaa tekijöiden toimeentulo jo suuritöisessä alkuvaiheessa, jolloin vasta demoa; työkalua jatkorahoituksen saamiseen, ollaan tekemessä. DigiDemosta haettava maksimimäärä 30 000 ei riitä itse pelin tekemiseen, mutta alkuun pääsemiseksi se voi olla uudelle tekijälle elintärkeäkin apu.

Myös Sampo Games on suositellut AVEK:in DigiDemoa monelle, ja hakenut sitä yhdessä usean asiakkaan kanssa. Esimerkiksi Toad Kings on lautapeliyritys, joka tuottaa omalle uskolliselle yleisölleen suunnattua tuotetta, mille haluttiin tehdä digitaalinen lisä, jollaiselle ei historiasta löydy montakaan edeltäjää. (ks. https://sampogames.com/uutiskirje-elokuu/) Avustus tietysti saatiin, ja toteutettiin odotukset täyttävällä tavalla. Toinen esimerkki tekijästä, jolle kyseinen instrumentti solahtaa juuri kuin hansikas käteen on konsulenttinamme itsekin toimivan Konsta Klementin luotsaama Ver Sacrum, joka on saanut avustusta Niebelungen-pelinsä demoa edeltävään konseptin suunnitteluun. — DigiDemo-hakemuksen ennenkin täyttäneiltä ja prosessia läheltä seuranneilta konsulenteiltamme saa oitis apua, jos olet lähdössä tai vasta lähtenyt hakemuksen tekemiseen. Aikaa on enää pari viikkoa kevään deadlineen, mutta vielä ehdit ottaa yhteyttä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *