Lapinlahdenkatu 16, Helsinki

Sampo Games ylpeänä esittää: uudet konsultit

Sampo Games ylpeänä esittää: uudet konsultit

Meillä on ollut kiireinen alkuvevät. — Vuosi sitten perustetun yrityksen toiminta oli vuoden 2020 alkanut kunnolla vakiintua nykyiseen muotoon, ja uusien monialaisempien rahoituskonsulttien rekrytoimista suunniteltiin, jotta suomalaisia yrityksiä oltaisiin voitu palvella myös pelialan ulkopuolella. Yhtäkkiä tapahtui suurempia muutoksia, kun kukaan oli osannut ennakoida, ja koronakriisin myötä julkisten rahoitusinstrumenttien merkitys kasvoi maassa entisestään. Juuri Sampo Gamesin kaltaisen toimijan osaamista tarvittiin yhä enemmän.

Tässä vaiheessa, pääsiäispyhien 2020 vierähdettyä, Sampo Gamesin palvelukseen on rekrytoitu kaksikin uutta konsulttia, Taina Myöhänen ja Sami Lehtinen. Lehtinen on johtanut turkulaista Rival Gamesia yhdessä jo Sampo Gamesn rahoitusneuvojana jonkin aikaa menestyksellä toimineen Jukka Laakson kanssa. Jukan lisäksi konsulttejamme ovat jo hyvän aikaa olleet Jouko Loijas, Konsta Klemetti, ja uusimpana kiinnityksenä tamperelaisen Random Potion pelifirman virkaa tekevä toimitusjohtaja Kirsi Rossi. Kaikki tuovat valtavasti lisää yhteiseen osaamiseen, ja tässä blogissa tullaan esittelemään jokainen vuorollaan. —Mutta aloitan loistavien konsulttiemme esittelyn sarjan uusimmasta tiimin jäsenestä, joka on osaltaan ollut jo pelialalla vuodesta 2006 lähtien. 

Taina Myöhäisellä on laajamittaista yritysjohdon kokemusta johtamiensa ja omistamiensa yritysten kautta. Hän on työskennellyt pienistä suuriin yrityksiin, mm. Roviolla ja Elisalla, ja on tällä hetkellä Women In Games Finland-yhdistyksen presidentti. Omalla urallaan Taina on menestysten ohella kerännyt kokemusta myös taloudellisissa hankaluuksissa olevien yritysten tervehdyttämisestä, ja on ennenkin ollut ylittämässä vaikeita aikoja. Työkokemusta häneltä löytyy laajalti myös  ICT- ja digimarkkinoinnin parissa, ja kykyjensä aarrearkusta löytyy jopa aito Reputation Management Certificate.

Kysyin Tainalta, joka on myös itse yrittäjänä hoitanut vaikeuksien läpi käyvien firmojen asioita, millaisissa tilanteissa firma saa oikeaa hyötyä siitä, että käyttää Sampo Gamesin tavalla toimivan konsulttipalvelun osaamista? 

”Kun firma on vaikeuksissa, niin yleensä on yrittäjän / yrittäjien on vaikea juuri sitä akuuttia tilannetta eläessä nähdä, mitä pitäisi tehdä.”, Taina pohti. ”Ulkopuolisen näkökulma auttaa selkeyttämään ja ulkopuolisen läsnäolo ehkä myös helpottaa niiden joskus vaikeidenkin ratkaisujen tekemistä. Sampon kohdalla on sellainen uniikki juttu, että tätä kautta ei tavoita vaan yhtä konsulttia vaan monta. Eli saa tavallaan yhdeltä luukulta monenlaista osaamista ja tarvittaessa eri konsulteilta vahvistusta näkemyksilleen.”

Koronastakin huolimatta ensimmäinen asiakas, jota Taina lähti auttamaan ei ollut tullut mukaan kriisiavun hakemisen takia, vaan paljon valoisemmista syistä.

”Mainitsematta firman nimeä, mun eka projekti täällä on mahtava, koska kyseessä on maaliskuussa perustettu, pelialan osaajista koostuva yritys, joiden yrityksen alkutaivalta pääsee hyvin kokonaisvaltaisesti konsultoimaan. On upeaa, että ihmisillä on luottamusta lähteä perustamaan yritystä myös sellaisena hetkenä, jolloin tulevaisuus on monella tapaa hyvin auki.”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *